Een geheime VIP groep op Instagram en 4 andere leestips

Leestips: Prijsstrategie, een VIP groep op instagram, Wordpress plugins, storytelling en adverteren op Pinterest

Wie zit er op mijn leestips te wachten?
Dat vroeg ik me een half jaar terug af, en ik stopte met de tips.
In de Facebookgroep Ambacht en Ondernemen ontdek ik dat mensen blij worden van de tips. In die groep deel ik meerdere tips per week. Hoog tijd om ook weer tips te bloggen.

 

Adverteren op Pinterest

Ik hoor van ambachtslieden gemengde meningen over Pinterest, variërend van een wereldwijde etalage tot een copycat fabriek. Voor de liefhebbers van Pinterest is er een nieuwe mogelijkheid om je doelgroep te bereiken: adverteren. Frankwatching vertelt hoe je adverteert en waar je op moet letten. Voor de schrijfster is duidelijk waaróm je reclame op Pinterest moet maken, ze zegt:

Ook in dagelijks gebruik blijft Pinterest groeien. Gebruikten vorig jaar 587.000 Nederlanders Pinterest dagelijks, in 2019 zijn dat er 734.000. Gebruikers die stuk voor stuk op zoek zijn naar inspiratie. Of het nu gaat om inrichting, kleding, reizen, recepten, technische snufjes, kunst of doe-het-zelf-ideeën. Bovendien zien zij het platform als belangrijke informatiebron bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Ik ben benieuwd of je het gaat doen en of het je bevalt.

 

8,5 handige WordPress plugins

Blogs over WordPress en website bouw vind ik vaak lastig te lezen. Ze geven me het gevoel dat ik veel verkeerd doe en mijn to-dolijst heel hard groeit. Niet mijn favoriete leesvoer.

Een uitzondering is de Blogacademie die over WordPress schrijft, dan begin in te grinniken. Wat over gaat in glimmend grijnzen, als ik lees dat ze het over acht en half plugins heeft. Want bij de Blogacademie verwacht ik humor, heldere tekst en slimme oplossingen. En dat krijg ik. Tips over foto’s optimaliseren, commentaar aanpassen bij een blog ná plaatsing en zes en half andere onderwerpen.

Drie tips bewaar ik voor de toekomst, twee en half probleem heb ik al opgelost en de andere drie plugins staan voor deze week op mijn actielijst. Hopelijk heb jij er ook wat aan.

 

Storytelling over jouw bedrijf

Een Over pagina heeft ieder bedrijf nodig. En een goede Over pagina is heel wat waard omdat hij helpt om je doelgroep aan je te binden. Storytelling is een goed idee voor deze pagina.

Schrijfvis geeft vier tips over storytelling. Tips als houd je geschiedenis klein en geef je verhaal een gezicht. De tips onderbouwt hij met rake voorbeelden van bekende bedrijven. Mijn favoriete voorbeelden zijn de Meisjes van Verkade en het filmpje van Lego. Het filmpje is aan de lange kant, maar het verhaal zit adembenemend goed in elkaar. Je leeft mee met de problemen van de hoofdpersoon, je leert waar de naam Lego vandaan komt en aan het einde ben je gelukkig over de afloop van het avontuur. Dit verhaal en de andere voorbeelden zijn mooie inspiratie voor je eigen story.

 

Bedenk een product dat 5 keer zo duur is

Dat is één van de adviezen van Martine Teeselink en Karin van Riel. Samen adviseren ze bedrijven over verkoop. Ze werken voor een andere sector: mkb-ers in de maakindustrie, de IT en de techniek. Hun tips zijn bruikbaar voor meer bedrijven dan alleen die groep.

Ze vertellen in hun blog over prijsstrategie waarom je moet uitgaan van je hoogst mogelijke waarde voor je klant. En hoe het bedenken van een vijf keer zo duur product je helpt bij het bepalen van je prijzen. Goed om over na te denken.

 

Instagram: de vriendenlijst

Instagram veroorzaakt een constante stroom van blogs, over oude en nieuwe mogelijkheden van het platform en hoe je die kunt gebruiken voor je bedrijf. Ik deel deze keer een blog van Later over de goede vrienden lijst van Instagram. Je gebruikt die lijst nu misschien om privé posts en filmpjes te delen met je vrienden. Je kunt de lijst ook slim inzetten voor je bedrijf. Wat denk je van een VIP groep voor je klanten, met productinformatie, onderhoudstips en behind the scene posts. Of van een promotiegroep voor speciale acties en kortingen voor je vaste klanten. Je vindt zeven mogelijkheden om de goede vriendenlijst in te zetten voor je bedrijf in deze blog. Doe er je voordeel mee.

 

Zelf iets goeds gelezen of een tip naar aanleiding van deze blog. Deel het hieronder.

Foto

Prijsstrategie – Prijsbordjes bij een bloemist, Den Haag

Over Vakpracht

Je las een blog van Vakpracht, de website van Margot van den Berg. Leuk dat je er bent!

De nieuwe blogs als eerste lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Coaching voor ambachtslieden

Ben je een ambachtelijk creatief en wil je jouw bedrijf ontwikkelen? Ondernemen op een manier die past bij jou, je ambacht en je bedrijf. Ik help je graag.
Coaching, voor ambachtelijk creatieven die als ondernemer willen groeien
Focusdag, jouw vraag staat centraal tijdens deze dag
Ambacht & Ondernemen, de besloten Facebookgroep waar we kennis delen en vragen stellen

Over mij

Over Margot en Vakpracht, de pagina over mij dus 😉
Interview in Edelmetaal, vakblad voor edelsmeden
Mijn LinkedIn pagina, voor mijn eerdere avonturen

Deze blog delen met je netwerk? Leuk!

2 Reactie's
 • Maaike van Kempen
  Geplaatst op 11:00h, 06 mei Beantwoorden

  Verrek ja, die vriendenlijst. Ik vind #7 in de link interessant. Al denk ik dat ik zelf te chaotisch ben voor deze aanpak ;-).

  Ga m iig doorsturen!

  Dank voor het delen 🙂

  • Margot
   Geplaatst op 20:15h, 06 mei Beantwoorden

   Graag gedaan Maaike! Over 2 maanden komt er weer een leestip blog.
   En ja, die vriendenlijst…ik las het en dacht ‘o ja, natuurlijk!’, maar zelf bedenken is nog een ander ding. Ik vind #7 ook interessante. Vermoedelijk ga ik er fouten mee maken, maar het idee spreekt me heel erg aan. Misschien ga ik het wel een poosje proberen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.