Augustus leestips

Lezen over sociale media, influencers, perfectie, mindmappen en instagram

De leestips van augustus. Met ook deze keer weer veel sociale media, inclusief de trends voor dit jaar. En een mooie relativering op de perfectie op, vooral, Instagram.

Veel lees plezier!

Meer volgers krijgen

Iedereen die actief nadenkt over zijn doelgroep, hoe je die bereikt en laat groeien, heeft wel eens nagedacht over het gebruik van influencers.

Een beroep dat een paar jaar geleden niet eens bestond maar snel steeds meer aanwezig is. Vooral op Instagram zijn de influencers sterk in opkomst en daarom schreef Later 5 tips om (micro-)influencers in te zetten voor je merk.

Aandacht van klanten vasthouden

Een eerdere blog ging over crowdfunding en het succes dat Corina Rietveld Jewelry daarmee heeft gehad. Voor de kunst is één van de podia in Nederland voor crowdfunding. Cultuurmarketing had een interview met ze over het vasthouden van je donateurs.

Inspiratie voor wie aan crowdfunding denkt voor zijn bedrijf en voor wie eens op een andere manier wil nadenken over het betrokken houden van klanten.

Digitaal mindmappen

Vorige week schreef ik over mindmappen. Zelf doe ik dat het liefst op papier, waarbij ik allerlei kleurtjes gebruik en ik eerst kladversies maak, maar je kan het ook digitaal doen wat vast makkelijker delen en bewaren is. Hubspot zette deze maand 11 mindmap programma’s op een rij. Ik deel ze graag met je.

Marketing trends

En nog een artikel van Hubspot, nu over de marketing trends van 2018. Lees over het nieuwe vliegwiel model als aanvulling op de marketing funnel, de voorliefde van Google voor mobile websites en, jawel daar zijn ze weer, micro-influencers. Goed om weer bij te zijn.

Invloed sociale media

Heel wat anders is het laatste artikel. Een relativering voor de druk van de perfectie die overal om ons heen is. Bijvoorbeeld de druk voor perfecte posts op sociale media die veel zzp-ers voelen wanneer ze daar werken aan de bekendheid van hun bedrijf.

Een artikel uit de Volkskracht: Accepteer je eigen middelmatigheid, het recept tegen stress. Een artikel dat duidelijk maakt dat het bij niemand altijd fantastisch gaat. En over waarom het goed zou zijn wanneer mislukte pogingen net zo zichtbaar zijn als succes.

Over de sociale media die vooral een perfect plaatje laten zien. En over dat middelmatig zijn juist goed is. Iedereen die veel op sociale media zit zal de perfectie die je tegemoet komt herkennen, dit artikel relativeert.

Tips

Lees jij in september iets wat ik ook zou moeten lezen? Laat het me weten!

 

Foto

Bijna perfect – Reflectie van bewerkte muur op de binnenplaats van de Ali ben Youssef Medersa, Marrakesh, Marokko

Over Vakpracht

Je las een blog van Vakpracht, de website van Margot van den Berg. Leuk dat je er bent!

De nieuwe blogs als eerste lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Coaching voor ambachtslieden

Ben je een ambachtelijk creatief en wil je jouw bedrijf ontwikkelen? Ondernemen op een manier die past bij jou, je ambacht en je bedrijf. Ik help je graag.
Coaching, voor ambachtelijk creatieven die als ondernemer willen groeien
Focusdag, jouw vraag staat centraal tijdens deze dag
Ambacht & Ondernemen, de besloten Facebookgroep waar we kennis delen en vragen stellen

Over mij

Over Margot en Vakpracht, de pagina over mij dus 😉
Interview in Edelmetaal, vakblad voor edelsmeden
Mijn LinkedIn pagina, voor mijn eerdere avonturen

Deze blog delen met je netwerk? Leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.