Juli leestips

Juli Leestip top 5 - over ondernemen als ambachtsmens of maker

SEO

Eerlijk is eerlijk, mijn maand begon met een blog uit juni. En dat is meteen de eerste leestip: Wat is SEO en wanneer begin je er mee? van Letterzaken. Een lange, zeer leesbare, blog die mij wist te overtuigen dat ik zelf een heel eind kon komen met SEO. Aan de slag!

Met dit weer liever geen SEO of andere serieuze webzaken? Nee? Lees Sonja van Vuren3 goede excuses om je website doelen te negeren en je gaat alsnog meteen aan de slag. Relevant voor iedereen die meer wil verkopen, meer volgers wil of iets anders wil bereiken met zijn website. Dat de blog eigenlijk bastaat uit 12 blogs is daarbij mooi meegenomen.

Genoeg te doen dus en daarom nog 2 blogtips die geen werk opleverden.

Een nieuwe generatie

Alles wat geschreven en gezegd wordt  over Millenials? Over hoe bijzonder ze worden gevonden? Erger jij je daar ook wel eens aan? Ik wel eerlijk gezegd. Hootsuite schreef een artikel over generatie Y en de rest van ons. Ben jij ouder dan een Millennial en herken je jezelf in live on your iPhone or embrace social media. […] who seek out purpose in their career, not just a paycheck, or who want to make a difference? Leef dan opgelucht door via het internet, net alles elke Millennial, je bent onderdeel van een bijzondere generatie: Gen C.

Jouw product, jouw foto?

Als ambachtsmens zal jouw product vaak op de foto staan die door iemand anders is gemaakt. Zo heb ik de foto boven deze blog gemaakt en zijn de vazen van Birken. Weet jij hoe het dan zit met je rechten als maker? Mag je de foto zonder afspraken daarover gebruiken op je blog? Is de foto deels van jou? Charlotte Meindersma zet het op een rijtje gezet in Auteursrechtsmoesjes: Mijn eigendom staat op de foto, dus is de foto van mij. Altijd goed om te weten hoe het zit.

Ontwikkel je talent

Tot slot met het warme weer een tip voor buiten onder een boom, zonder ipad of smartphone: Daniël Coyle – The Little Book of Talent: 52 Tips for Improving Your Skills. In het Nederlands te krijg als Ontwikkel je talenten – 52 tips om het beste uit jezelf te halen. Geen nieuw boek, het is uit 2012, maar het leest makkelijk weg met dit warme weer. En belangrijker, staat vol inspiratie om nieuwe vaardigheden te oefenen. Ik ga er zeker een aantal gebruiken bij leestip 1 en 2.

Fijne zomer!

Over Vakpracht

Je las een blog van Vakpracht, de website van Margot van den Berg. Leuk dat je er bent!

De nieuwe blogs als eerste lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Coaching voor ambachtslieden

Ben je een ambachtelijk creatief en wil je jouw bedrijf ontwikkelen? Ondernemen op een manier die past bij jou, je ambacht en je bedrijf. Ik help je graag.
Coaching, voor ambachtelijk creatieven die als ondernemer willen groeien
Focusdag, jouw vraag staat centraal tijdens deze dag
Ambacht & Ondernemen, de besloten Facebookgroep waar we kennis delen en vragen stellen

Over mij

Over Margot en Vakpracht, de pagina over mij dus 😉
Interview in Edelmetaal, vakblad voor edelsmeden
Mijn LinkedIn pagina, voor mijn eerdere avonturen

Deze blog delen met je netwerk? Leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.