Juni leestips

Leestips juni 2018

Juni is al weer even voorbij en er waren deze maand aardig wat blogs die ik het lezen waard vond, een paar daarvan deel ik graag met je. 5 leestips:

Website bezoek

Ik ben een stuk wijzer geworden over hoeveel bezoek websites nou eigenlijk krijgen. Heb jij ook soms het idee dat anderen vast duizenden bezoekers per maand krijgen en het veel beter doen dan jij? Gill Andrews deed een onderzoek onder haar volgers en kwam tot verrassende ontdekkingen. Onder de 250 deelnemers zitten vermoedelijk weinig makers, maar dat maakt de uitkomsten niet minder interessant.  Een paar punten die mij opvielen:

  • Meer dan 60% heeft minder dan 20 bezoekers per dag.
  • Het grootste deel van het bezoek komt spontaan, na een zoekopdracht, op de site terecht
  • Het grootste deel van de deelnemers weet niet wat hun Domain Authority is. Weet jij het wel?

Je leest het hele overzicht bij Gill. En ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

Het was bijzonder om te zien dat, naast dat veel mensen het onderzoek deelden, sommige mensen ook hun eigen cijfers deelden. De meest openhartige was Kitty Kilian, die haar hele business ziel en zaligheid op tafel legde. Wat een lef!

Lelijke dingen en verkopen

Wel speciaal voor creatieven is de blog van Alex Mathers van de Red Lemon Club: How to be a creative genius. Een blog die vermoedelijk herkenbaar is voor iedereen die bijvoorbeeld ambachtsmens, maker of schrijver is. Over het maken van dingen die je niet mooi vindt en waarom je dat moet doen. Klink misschien niet vrolijk, maar dat werd ik er wel van.

En voor wie hoopt op verkoop via je blog of sociale media kwam Elja Daae, met een beetje hulp van Gary Vee, met het antwoord op de vraag wat je nodig hebt om resultaat te krijgen. En dat antwoord kon wel eens een grotere open deur zijn dan je denkt, maar of je hem zelf als eerste zou noemen? Ik ben benieuwd!

Instagram

Als laatste twee leestips zijn blogs van FrankWatching over Instagram, wat misschien toch wel hèt medium is om maakprocessen en mooie producten te laten zien. Eén blog gaat over IGTV, de nieuwe film mogelijkheid van Instagram. Toen ik er van hoorde moest ik er eerlijk gezegd even een paar dagen aan wennen. Ik wist niet precies waarom ik dit zou willen gebruiken of zien naast alles wat al bestaat. Weet ik nog niet precies, maar ik ga het vast de komende tijd ontdekken en wie weet die ik wel iets briljants over het hoofd. Zou leuk zijn! Hoogbeeld in plaats van breedbeeld maakt mij alvast nieuwsgierig naar de filmpjes die we gaan zien. In de andere blog lees je over tools om meer uit je zakelijke Instagram account te halen. Goed om te weten en je eigen keuze te maken. En eigenlijk ook een bevestiging van hetgeen wat Elja op nummer 1 zet, ook dat.

Veel leesplezier! En heb je leestips voor het overzicht van volgende maand, laat het me weten!

Foto

Make lemonade from limes – citroenen, Bracciano, Italië

Over Vakpracht

Je las een blog van Vakpracht, de website van Margot van den Berg. Leuk dat je er bent!

De nieuwe blogs als eerste lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Coaching voor ambachtslieden

Ben je een ambachtelijk creatief en wil je jouw bedrijf ontwikkelen? Ondernemen op een manier die past bij jou, je ambacht en je bedrijf. Ik help je graag.
Coaching, voor ambachtelijk creatieven die als ondernemer willen groeien
Focusdag, jouw vraag staat centraal tijdens deze dag
Ambacht & Ondernemen, de besloten Facebookgroep waar we kennis delen en vragen stellen

Over mij

Over Margot en Vakpracht, de pagina over mij dus 😉
Interview in Edelmetaal, vakblad voor edelsmeden
Mijn LinkedIn pagina, voor mijn eerdere avonturen

Deze blog delen met je netwerk? Leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.