Meer klanten, meer verkoop in 5 leestips

Meer klanten, meer verkoop in 5 leestips: Hoe krijg je meer klanten? Vijf tips.

Voor meer omzet, heb je meer klanten nodig.
Vijf leestips om potentiële klanten te vinden èn vast te houden.

 

Koop mij! De kunst van een goede call to action

Mensen moeten vaker iets van je horen om je te leren kennen. Ze moeten je onthouden en daar zorg je voor door ze iets te laten doen op je website of sociale media. Doe je dat niet, dan zijn ze je zo weer vergeten. Maaike Gulden beschrijft het in haar blog Wat is een goede call to action? met een quote van Seth Godin: ‘No offense intended…Most people online are gorillas. When a gorilla walks into an experiment, what they say is: What do I do now? Where’s the banana?’

Die banana is jouw call to action. Een aankoopbutton, een uitnodiging om te reageren of een aanbieding. Hij helpt om een band op te bouwen met je publiek. Maaike vertelt in haar blog hoe je jouw lezers motiveert om in actie te komen: door een ijzersterke call to action strategisch geplaatst op je website met de verleidelijkste button.

 

De groeikans die recht voor je staat

Onze bestaande klant, een kans op meer klanten waar we bijna over struikelen. Deze klant kènt je en je kan haar makkelijk bereiken.

Ze hoeft niets te kopen, je wilt haar verleiden om je te helpen. Door haar vriendinnen te verwijzen of je niet te vergeten. The Best Resource for Growing Your Business is Right in Front of You geeft voorbeelden die je kunnen inspireren. Gebruik ze voor een plan voor jouw bestaande klanten.

 

Laat geen kansen liggen bij je bedankpagina

Bedankpagina’s staan op iedere website. Je koopt iets, je meldt je aan voor de nieuwsbrief en je eindigt op een deprimerende standaardpagina. Meer dan bedankt en tot ziens staat er niet.

Zonde. Mensen die je product kopen of je nieuwsbrief aanvragen komen makkelijk nog een keer in actie. Dé plek om ze daartoe te verleiden is de eerst plek die ze zien: je bedankpagina. Orbit beschrijft 15 manieren om je lezer te verleiden tot een tweede actie.
Je kan

  • klanten uitnodigen om je te volgen op je sociale media
  • een vraag stellen
  • een kortingscode geven voor een volgende aankoop

Kleed je bedankpagina aan en verleid je klant tot die tweede stap.

 

Beginnersfouten, maak jij ze?

In deze blog vertelt Kitty Kilian over vijf fouten die ze maakte toen ze begon. Fouten die ze ook bij anderen ziet. Verstopte prijzen en overbodige visitekaartjes zijn twee van die fouten.

Kitty schrijft voor dienstverleners, een andere tak van sport dan ambachtswerk. Toch is de blog het lezen waard voor edelsmeden, glazeniers en andere ambachtslieden die workshops en cursussen geven. Of die niet alleen via een webwinkel verkopen.

 

Jingle all the way – actie met de feestdagen

Heerlijk zomerweer vorige week en nu voelt het als herfst. Het moment om te beginnen met je voorbereidingen voor de feestdagen in december. Op het verlanglijstje staan: een plan en een planning, accessoires voor  foto’s, goede teksten en natuurlijk een piekfijne call to action. Het feestdagen plan van Later helpt je er doorheen.

 

Volop kansen

Vijf blogs met inspiratie voor het vinden en binden van klanten.
Wat wordt jouw eerste actie?

Foto

Bananen – Le Marin, Martinique, Frankrijk

Over Vakpracht

Je las een blog van Vakpracht, de website van Margot van den Berg. Leuk dat je er bent!

De nieuwe blogs als eerste lezen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Coaching voor ambachtslieden

Ben je een ambachtelijk creatief en wil je jouw bedrijf ontwikkelen? Ondernemen op een manier die past bij jou, je ambacht en je bedrijf. Ik help je graag.
Coaching, voor ambachtelijk creatieven die als ondernemer willen groeien
Focusdag, jouw vraag staat centraal tijdens deze dag
Ambacht & Ondernemen, de besloten Facebookgroep waar we kennis delen en vragen stellen

Over mij

Over Margot en Vakpracht, de pagina over mij dus 😉
Interview in Edelmetaal, vakblad voor edelsmeden
Mijn LinkedIn pagina, voor mijn eerdere avonturen

Deze blog delen met je netwerk? Leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.