Coaching voor creatieven. Jij bepaald wat wij gaan doen

Coaching

 

Je bent edelsmid, keramist, glasblazer of hebt een ander creatief ambacht. En naast je vakmanschap heb je een tweede vak: het runnen van je bedrijf. Je marketing en sociale media horen voor jou bij je dagelijks werk. Net als verkopen en je bedrijf laten groeien.

 

De bedrijfsmatige kant van ondernemen is niet altijd makkelijk voor een creatief.

Misschien weet je prima wat je wilt: meer verkopen, zichtbaarder zijn, internationaal doorbreken. Je zíet het voor je. Maar je weet niet hoe je dat gaat bereiken. Of misschien is je droom verdwenen. Je hebt jaren hard gewerkt en nu weet je alleen nog dat je het anders wilt.

 

Dan kan coaching helpen.

 

 

Wat levert coaching je op

Werken aan de ontwikkeling van je bedrijf met coaching door mij heeft voordelen. Zoals

 

 • we duiken meteen diep in je vraag, zodat jij snel een analyse van je kansen, stappen en risico’s

 

 • iedereen heeft vaste denkpatronen, en kaders die je onbewust tegenhouden. Ik daag je uit om buiten jouw veilige zone op zoeken te gaan naar onbekende mogelijkheden

 

 • bouwen aan jouw onderwerp wordt makkelijker doordat we elkaar regelmatig zien. Je kan na onze afspraak werken aan je volgende stap. En in ons volgende gesprek  bespreken we hoe het is gegaan en waar we onze aandacht op richten. We volgen zo jouw ontwikkeling en kunnen bijsturen wanneer we dat willen

 

 • je hebt mensen om je heen die je steunen. Collega’s, vrienden, familie, die met je meedenken vanuit een eigen belang. Ze houden van je en willen dat het goed met je gaat, ze zijn je concullega die zelf goed willen draaien. Ik heb geen dubbel belang en daardoor is er ruimte voor jou om je vrij te voelen en je dromen, zorgen en frustraties te bespreken

 

 • we kijken gericht naar wat voor jou werkt – geen one size fits all oplossingen – waardoor je sneller resultaat hebt
Jet van Dinther, vandinther, tassenmaker, tassenmaakster, testimonial, review

Hoe ik werk

Zoveel coaches, zoveel werkwijzen. En wil je resultaten dan moet je de coach zoeken die bij jou past. Een paar bullets over hoe ik werk.

 

 • ik werk vanuit de overtuiging dat een kans of oplossing alleen werkt als hij past bij jou, je product & je bedrijf. Iedereen is anders, met andere talenten, ervaringen en dromen. Ik weer daarom niet met standaardoplossingen of vaste programma’s. We gaan samen op zoek naar jouw oplossingen en kansen.

 

 • We onderzoeken bij onze start jouw vraag. Wat wil je bereiken met onze coachgesprekken? Hoe ziet dat er uit? Wat heb je nodig om jouw doel te bereiken en wat daarin gaan wij doen? Zo weten we dat we het juiste voor jouw vraag gaan doen. Ik let op dat we ons daar ook aan houden.

 

 • Coaching bestaat voor mij uit meer dan praten. Als het zo uitkomt gaan we tekenen, een marketing A4 invullen of gebruiken we een andere werkvormen. Afwisseling en anders denken helpen om sneller duidelijkheid te krijgen.

 

 • En natuurlijk ga ik vertrouwelijk om met wat we bespreken. Dat spreekt voor zich.

 

 

Waaruit bestaat een coachtraject

We beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Een telefonisch gesprek van een half uur. We bespreken jouw vraag, wat je wilt bereiken met een coachtraject en vertellen elkaar wat over wie we zijn.

Beslis je na ons gesprek dat we gaan samenwerken aan jouw bedrijf gaan we aan de slag.

We maken een afspraak voor een startgesprek van twee uur. In dit gesprek gaan we dieper op jouw vraag ingaan en bepalen we samen wat de belangrijkste punten zijn waar we aan gaan werken. Natuurlijk gaan we ook al aan de slag met jouw vraag.

 

Het startgesprek en de coachgesprekken zijn in Den Haag, Zwolle of online via mijn beveiligde verbinding. Wil jij liever live ergens anders afspreken? Dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Na het startgesprek hebben we drie maanden één coachgesprek van anderhalf uur per maand. En heb je in deze periode tussen onze gesprekken door vragen, dan kan je mij altijd mailen mailen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar zeker binnen drie werkdagen.

 

Soms zijn drie gesprekken niet genoeg, het onderwerp is te groot of bestaat uit meerdere onderdelen. We spreken dan één of meer extra gesprekken af.

En wil je liever sneller of langzamer afspreken, of misschien langere gesprekken? Dat kan ook. In overleg kijken we wat het beste past bij jou en je vraag.

Erika Houwaard, goudsmid, edelsmid, testimonial, review

Jouw investering

Ieder coachgesprek begint met een telefonische kennismaking van een half uur. Tijdens dit gesprek bespreken we ook jouw vraag en kijken we of ik de goede persoon ben om jou te helpen.  Dit gesprek is gratis.

 

Besluit je dat we met elkaar aan de slag dan bestaat een coachtraject uit

 • een startgesprek van 3 uur. We hebben zo ruim de tijd om jouw vraag uit te diepen, kan jij mij vertellen over je bedrijf. We beslissen wat we gaan doen en gaan daar meteen mee aan de slag
 • 3 vervolggesprekken van 1,5 uur.

Voor € 640,- (ex btw)

 

Wil je liever

 • een korter startgesprek
 • vaker afspreken dan maandelijks
 • meer of minder gesprekken
 • of iets anders

Coaching is maatwerk, mail me en we bekijken wat het best bij jou en je vraag past.

Karin André, beeldhouwer, testimonial, review

Veelgestelde vragen

Moet ik tijdens ons kennismakingsgesprek meteen beslissen?

Nee, dat hoeft niet. Je kan er nog rustig even over nadenken. En om er voor te zorgen dat je ook echt rustig kan denken spreken we af wanneer je mij wat laat weten.

 

 

Moet ik van tevoren weten of ik extra gesprekken wil?

Dat kan, maar het hoeft zeker niet. We kunnen het bespreken tijdens onze kennismaking. En denken we dat er meer gesprekken nodig zijn dan kan je besluiten dat je dat wilt of dat je het later in ons traject wilt beslissen. Zo houd jij regie over jouw coaching.

 

 

Ik krijg mijn vraag niet helemaal scherp. Is dat een probleem?

Geen enkel probleem. Aan het begin van een coachtraject toets ik altijd je vraag. Zodat we zeker weten dat we aan het juiste werken. Weet je nog niet precies wat je vraag is, dan starten we met het samen scherp krijgen van jouw vraag of probleem. Om daarna aan de slag te gaan met het vinden van je oplossing en de acties die daar bij horen.

 

 

Ik heb een vraag waar we geen 4 gesprekken voor nodig hebben. Kan ik nu niet bij je terecht?

Natuurlijk kan dat wel. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we jouw vragen en hoeveel gesprekken we denken nodig te hebben. Kan het met minder gesprekken, dan doen we dat. Het aantal gesprekken en de frequentie waarin we elkaar spreken is maatwerk.